Parim meesnäitleja tegutseb Paides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erich Einstein.
Erich Einstein. Foto: Tiiu Saarist

Eelmisel nädalavahetusel olnud seitsmendatelt külateatrite päevadelt Viljandimaalt Kuhjaverest tuli Paide huviteatri näitleja Erich Einstein tagasi parima meesnäitleja tiitliga.

Einstein tunnistas, et see oli tal kolmas kord järjest Kuhjaverest selline tiitel pälvida. «Kuhjaveres žüriid pole, iga päeva parim näitleja ja trupp selgub hääletusega,» selgitas ta. «Eelmisel aastal olime ka päeva parim trupp.»
Paide huviteater mängis Kuhjaveres 16 külatrupi seas Peter Ustinovi lavaloo «Poolel teel puu otsa» esimest vaatust. «Tükk on veel värske, täissuuruses ei ole me seda veel esitanud, esietendus tuleb alles oktoobri lõpus,» selgitas Einstein. «Nädala eest Jõelähtme festivalil mängisime esimest korda, lihvisime nädalaga veel ja Kuhjaveres läks päris hästi. Isegi Kalju Komissarov tunnistas hiljem, et ei oska vigu öelda, dialoog jooksis ja kõik tema mõistes laabus.»
Einstein lisas, et ükski asi ei tule siiski niisama, selle nimel tuleb pingutada. «Iga kordaminek annab indu ja lisab eneseusku,» sõnas ta.
Paide huviteatri järgmine püüe on jõuda oktoobris esietenduseni ja saata video jaanuaris Türil aset leidvale riigifestivalile pääsuks konkureerima.
Tarmo Hintsi lavastatavas «Poolel teel puu otsa» mängivad veel Marju Anvelt, Kätlin Mägi, Rainer Kiis, Airita Silluta ja Oliver Bollverk. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles