Paide linn valis aukodaniku ja vapimärgi kavalerid

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix.

Täna toimunud Paide linnavolikogu istungil otsustati omistada Paide linna kõrgeim autasu ehk Paide linna aukodaniku nimetus Rein Rebasele.

Paide linna aukodanikuks nimetatud Rein Rebas on korraldanud Paide linna soojatootmist üle 40 aasta. Ta on töötanud kõrgel proffesionaalsel tasemel klientide pideva soojavarustuse nimel. Rein Rebase juhtimisel on tehtud tööd selle nimel, et paidelastel oleks toad soojad ja küttehind taskukohane ka rasketele aegadel. Oma seletuskirjas luges Paide linna aukodaniku nimetusele esitatud kandidaatide läbiarutamise komisjon Rein Rebase teeneks ka seda, et paidelastel on oma ujula, lisades, et Rebas teeb tööd südamega, pidades tähtsaks head tulemust ja hoolides oma meeskonnast ja kõigi paidelaste heaolust.


Lisaks aukodaniku nime omistamisele kantakse Rein Rebase nimi ja foto Paide linna auraamatusse ning talle antakse üle rahaline kingitus 639,12 eurot. Paide linna aukodaniku tunnistus antakse Rein Rebasele üle 30. septembril toimuval Paide linna sünnipäevaaktusel.

Paide Linnavolikogu otsustas autasustada Paide linnale osutatud teenete eest Paide linna vapimärkidega Virve Kuusikut ja Enn Sõmerit.


Virve Kuusik on andnud suure panuse Paide linna kui omavalitsusüksuse kujunemisse. Töötades linnasekretärina oli tema osa haldusreformi ja omandireformi läbiviimisel märkimisväärne. Töötades Paide linnavolikogu sekretär-konsultandina oli tema roll tagada Paide linna demokraatlik ja aus valitsemine. Virve on olnud suureks eeskujuks teistele ametnikele kui ka volinikele oma töökuse ja omakasupüüdmatusega, oma aususe ja sisemise intelligentsiga. Tema ettepanekud ja erinevatest linnaelu korraldamise aruteludest osavõtt on olnud kõiki rikastav ja korvamatu. Paide linna aukodaniku nimetusele esitatud kandidaatide läbiarutamise komisjon märkis oma seletuskirjas, et Virve jaoks oli tema töö kõige tähtsam ja ta tegi seda südamega.


Samuti vapimärgiga autasustatav Enn Sõmer on nii tööalases kui ka ühiskondlikus tegevuses pannud õla alla väga paljudele tegemistele, mis nii Paide linnale kui linnlastele kasu on toonud. Võib öelda, et ilma Enn
Sõmerita ei oleks Paide paepäevade toimumise traditsiooni ning paeskulptuure, mis paepäevade 15 aastase ajaloo jooksul on sündinud.


Ühtlasi on Sõmer legendaarse kraanajuhina Paide keskväljakule üles seadnud ning hiljem maha võtnud 41 jõulukuuske. Põlise spordimehena on Sõmer pannud õla alla ka mitmele traditsioonilisele Paide spordiüritusele ning ka ise veterananide võistkonnas võrkpalli mängides Paide linna lippu kodu-
kui välismaal kõrgel hoidnud. Paide linna aukodaniku nimetusele esitatud kandidaatide läbiarutamise komisjon toonitas oma seletuskirjas, et Enn Sõmeri kohta võib liialdamata öelda, et tegu on eeskujuliku paidelasega, kes kodulinna tegemistes on alati käed külge pannud ja linnlaste heaolule kaasa aidanud.


Virve Kuusiku ja Enn Sõmeri nimed ja fotod kantakse Paide linna auraamatusse ning neile mõlemale tehakse rahaline kingitus 319,56 eurot.
Paide linna vapimärgid antakse üle 30. septembril toimuval Paide linna sünnipäevaaktusel.
Paide linna vapimärk on linna autasu, mis antakse füüsilistele isikutele Paide linnale osutatud teenete eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles