Vabatahtlike peal proovitakse kasulikku bakterit

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeru perearst Riina Lääne loeb pakendile trükitud kirja, mis lubab, et probiootilist Südamejuustu iga päev süües mõjub see kasulikult  südame-veresoonkonna tööle ja reguleerib vererõhku.
Koeru perearst Riina Lääne loeb pakendile trükitud kirja, mis lubab, et probiootilist Südamejuustu iga päev süües mõjub see kasulikult südame-veresoonkonna tööle ja reguleerib vererõhku. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Koeru arstikeskus aitab kaasa uuringule, mille käigus peaks selguma, kas Südamejuust aitab tõepoolest vererõhku alandada või mitte.

26. septembrist 21. novembrini kestev uuring «Probiootilise Südamejuustu toime kõrgenenud vererõhuga isikutele» on Tartu Ülikooli mikrobioloogia instituudi ja Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskuse OÜ ühisprojekt, mille eesmärk on uurida tervetel vabatahtlikel probiootilist Lactobacillus plantarum tüve TENSIA sisaldava Südamejuustu toimet vererõhule, vere ja uriini mitmele biomarkerile ja soole mikrofloorale.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles