Pressime õunad mahlaks

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Tänavu pole aiaomanikel põhjust õunte vähesuse üle kurta. Kui endal on kõht õuntest täis söödud ning ubinaid sõpradele ja tuttavatelegi jagatud, aga aias valitseb endiselt õunauputus, tasub mõelda, kas lasta väärt puuviljadel raisku minna ja visata kompostihunnikusse või pressida need mahlaks.


Türi aianduse ja mesinduse seltsi juhatuse esimees Liivi Lohvart ütles, et õunauputuse vastu võidelda saab mitmel moel. «Tänavune õunasaak on väga hea. Põhiliselt olen teinud mahla, moosi ja kompotti ning ka enamik taliõunasorte on sahvrisse hoiule veetud, sealt on neid talvel hea niisama söömiseks või koogitegemiseks võtta,» selgitas ta. (JT, Tarbija24)

Märksõnad

Tagasi üles