Aasta õpetaja tiitli tõi rahvusvaheline võistlus

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta õpetaja tiitli pälvinud Maarika Männil on kirjutanud kavandi Paide linna matkaraja arendamiseks. Seoses sellega toimus eelmise aasta suvel matkaraja puisniidul pärandkultuuripäev, kus ka Männil haaras reha kätte.
Aasta õpetaja tiitli pälvinud Maarika Männil on kirjutanud kavandi Paide linna matkaraja arendamiseks. Seoses sellega toimus eelmise aasta suvel matkaraja puisniidul pärandkultuuripäev, kus ka Männil haaras reha kätte. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eile selgusid Väätsa mõisas tänavused hariduspreemiate laureaadid. Aasta õpetaja tiitli pälvis Paide ühisgümnaasiumis töötav Maarika Männil, kes on teada-tuntud paljudele Järvamaa loodushuvilistele noortele.

Tänavu esitati hariduspreemiate kandidaadiks 32 spetsialisti, neist 13 kandideeris aasta õpetajaks. Laureaadid valis välja Järvamaa omavalitsuste liidu haridus- ja noorsookomisjon.

Komisjoni juht Triin Pobbol lausus, et aasta õpetaja suhtes, kelleks osutus bioloogia- ja loodusõpetuse õpetaja Maarika Männil, oli komisjon kõige üksmeelsem. «Teistest kandidaatidest eristas teda märksõna «rahvusvahelisus»,» lisas ta.
Pobboli ütlust mööda tähendas see, et Männilil oli ette näidata häid tulemusi rahvusvahelistelt võistlustelt. Tema juhendusel on Paide ühisgümnaasiumi õpilased kolmel korral esindanud Eestit Türgis keskkonnaalaste uurimistööde konkursil.
Tänavu sõitis riiki esindama Maarika Männili tütar Anni, kes oli ema juhendusel koostanud töö «Paide linna edelaosa puisniidu taimestik ja selle muutused».
Sama uurimusega sai Anni esikoha üle-eestilisel võistlusel ja eripreemia sihtasutuse Archimedes õpilaste teadustööde üle-eestilisel konkursil.

HARIDUSPREEMIAD

Aasta õpetaja – Maarika Männil (PÜG, preemia 400 eurot)
Nominendid: Kai Vähter, Andres Siilak, Hedi Jürgen, Külli Liblik, Eda Liblik, Õnne Roosileht, Aive Kupp, Siiri Tamm, Ülle Rohtma, Virve Kaljula, Siret Pärtel ja Leo Matikainen.

Noor õpetaja – Triin Kaljur (Särevere lasteaed, preemia 200 eurot)
Nominendid: Evelin Puntso, Jüri Kaugerand ja Pille Lepik.

Klassi- ja koolieelse lasteasutuse õpetaja – Mare Kabel (Albu PK, preemia 300 eurot)
Nominendid: Marina Aben, Helle Uibu, Annely Põder, Helgi Vaher, Taimi Punapart, Ülle Valge, Elle Pihelgas, Annely Savolainen, Aija Ambrozevits, Taimi Jürgenstein, Margit Reinpõld, Kersti Varik, Kaja Öebius ja Reelika Lepik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles