Kannatanu peab maksma Laiksoode advokaadiarved kinni

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joosep ja Riho Laiksoo.
Joosep ja Riho Laiksoo. Foto: Tiit Reinberg

Tänane Eesti Ekspress kirjutab, et Hillar Koitla (57), kes kaotas Joosep Laiksoo (21) süül mõlemad vanemad, kaotas ka kohtuprotsessi, kus nõudis Laiksoodelt moraalse kahju hüvitamist.

Nüüd ähvardab Koitlat tõsine rahaline pauk – Laiksoode advokaadiarvete kinnimaksmine, kui kohus nii määrab. Laiksood tahavad, et Koitla maksaks kinni nende advokaadi arved, mis on 12 000 eurot.


Üliraske liiklusõnnetus juhtus 2007 aasta 8. detsembril kell 16.53 Mäo lähedal Tallinna–Tartu maantee 91. kilomeetril, kus Tallinna suunas liikunud Volvo kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas kokku vastu tulnud Žiguliga. Sellele sõitis omakorda tagant otsa Seat, lisaks oli sunnitud Seati taga sõitnud Renault’ juht kokkupõrkes osalenutele otsasõidu vältimiseks kraavi keerama.


Volvo roolis oli noor rallisõitja, piiratud juhtimisõigusega 17aastane Joosep Laiksoo, kes sai kergelt vigastada. Kiirabi viis Laiksoo küll esmalt Järvamaa haiglasse, kuid meedikud lubasid ta peagi kodusele ravile.


Žigulis sõitnud Ida-Virumaalt pärit 77aastane Heinar ja temast kaks aastat noorem Laine hukkusid õnnetuskohal.
Seati juhtis ERSO viiuldaja ja gospelansambli Robirohi liige 56aastane Tarmo Vardja, kes sai üliraskelt vigastada ja suri haiglas. Renault’d roolis olnud 25aastane Triin viga ei saanud.


Et õnnetuse põhjustajal Joosep Laiksool oli piiratud juhtimisõigus, oleks ta tohtinud autot juhtida vaid vanema ja kogenud juhi saatel, kuid tema oli autos üksi.

Copy
Tagasi üles