Esimesed külastajad saabusid täpselt

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui eelmisel aastal saabusid esimesed külastajad avatud talude päeva raames Vaali külas asuvasse Mäeotsa hobitallu ja Päinurmes asuvasse Käänu tallu juba enne 10, siis sel korral olid külastajad täpsed, jõudes täpipealt täistunnil.
 

Mäeotsa hobitalu perenaine Maarja Koivuoja oli koos abilistega välja pannud müügiks muljetavaldava koguse taimi, samuti oli õnneloos, kohvik ja võimalus osta käsitööküünlaid ja talutoodangut.

Uudistada sai šoti mägiveiseid, angooraküülikuid ning mitmesuguseid linde. Just kodulindude pärast olid Koigist kohale tulnud ka Viive Neemsalu ja Arnold Aun, kellele see oli päris esimene kord avatud talude päeva raames talusid külastada ning ka Mäeotsale sattusid nad esmakordselt. Kõige mõjusama mulje jättis neile Mäeotsal avatus ja see, kuidas võimas loodus talu ümber on. 

Linnu-ja lambakasvatusega tegeleb ka Käänu talu Päinurmes, mida oli esimese tunni jooksul jõudnud külastada juba enam kui 60 inimest, sh 35 inimest saabus suure bussiga Tapalt.

Sel ajal kui valged haned vilus tukkusid, pardid voolava vee juures pladistasid, sättis pererahva koer, sinise kaelarätiga Bosse end külastajatele külje all, toetas end nende vastu ja lükkas oma suure pea pihku justkui nõudes - tee pai. "Kui pai tegema hakkate, siis ta teid enam rahule ei jäta," hoiatas pererahvas. Aga enamus külastajaid ei tahtnudki, et Bosse neid rahule jätaks.

Käänu talu võttis avatud talude päevast osa teistkordselt, eelmisel aastal oli neil üle 550 külastaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles