Komisjon arutab põuakahjude hüvitamist

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandus, põud, vili, Metstaguse Agro OÜ juhatuse liige Teet Kallakmaa. Järva-Jaani. 
Foto: Dmitri Kotjuh/ JŠärva Teataja
Põllumajandus, põud, vili, Metstaguse Agro OÜ juhatuse liige Teet Kallakmaa. Järva-Jaani. Foto: Dmitri Kotjuh/ JŠärva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Riigikogu maaelukomisjoni aseesimees ja endine maaeluminister Urmas Kruuse tegi ettepaneku kutsuda järgmisel nädalal kokku maaelukomisjoni erakorraline istung.

“Riik peab andma erakorralist abi põuakahjude käes vaevlevatele põllumajandustootjatele, et vältida kriisi tekkimist põllumajandussektoris,“ ütles Kruuse.

Kruuse sõnul on valitsus pannud kõik lootused ulatuslike põuakahjude tagajärgede kõrvaldamisel Euroopa liidule, kuid see pole piisav. „Valitsus peab kriisi ennetamiseks tegutsema kiiremini ja töötama välja lahendused kõige enam kannatanud tootjate toetamiseks. Valitsuse passiivsus võib panna löögi alla sajad väikese ja keskmise suurusega talud üle Eesti. Lätis ja Leedus on valitsused saanud olukorra tõsidusest adekvaatselt aru ning juba tegutsevad,“ märkis Kruuse.

Urmas Kruuse tegi seoses põuakahjudega Riigikogu maaelukomisjoni esimehele ettepaneku kutsuda järgmisel nädalal kokku komisjoni ja põllumajandussektori esindusorganisatsioonide ühisistung, kus arutatakse kriisi ennetamise võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles