Avatud talude päev püstitas rekordi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud talude päev Järvamaal
Avatud talude päev Järvamaal Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna hommikuse seisuga oli selle aasta avatud talude päeval rohkem kui 129 000 külastust. 70 talu külastuste arvud pole küll veel korraldajateni jõudnud, kuid see on juba 9000 inimese võrra rohkem kui möödunud aastal.

Praeguse seisuga oli kõige rohkem külastajaid Andre farmis, kus loeti kokku 6500 inimest (eelmisel aastal 5600). Samuti oli palju külastajaid Konju kitsefarmis, kuhu läks uudistama 5200 inimest (eelmisel aastal 4000), ning Voore farmis, kus oli 3488 külastust (eelmisel aastal 1317). Andmeid lisandub jooksvalt ning lõplikud arvud selguvad ilmselt homseks.

Avatud talude päeva korraldavad Maaeluministeerium, Põllumajandusuuringute Keskus, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ning Eestimaa Talupidajate Keskliit. Korraldamisse on kaasatud ka kohalikud Leader-tegevusgrupid ja Eesti Külaliikumine Kodukant.

Avatud talude päeva korraldamist rahastatakse Eesti maaelu arengukavast 2014–2020 ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles