Turul teevad ilma maasikad ja värske kurk (1)

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna oli Paide turul vaikne päev - letid olid lookas, kuid ostlejaid ei paistnud kuskilt.

Pilt turuplatsil oli kirju – müüdi pea kõike, mida koduaed hetkel pakub. Suur osa müüdavast oli eestimaine. Kaugeim kraam, murelid ja ploomid, pärinesid aga Lätist.

Peaasjalikult Tartu kaupa müüva Janise sõnul mängib ostjate vähesusel rolli ilmselt kuu lõpp. «Praegu ei lähe eriti miski peale. Maasikaid ostetakse,» täpsustas ta. Ka teiste müüjate sõnul on kuu lõpp vaikne olnud.

Praegu lähevad enim kaubaks värsked marjad. «Eks maasikaid ostetakse kõige rohkem, kohe saab ju hooaeg läbi,» teadis üks müüja öelda.

Lisaks maasikale ostetakse veel üsna palju mustikat, köögiviljadest jõuab Paide turult enim söögilauale kodumaine värske kartul ja kurk.

Üldiselt on müüjatel välja kujunenud oma kindel klientuur. «Meie juurde tullakse, sest inimesed teavad, et kaup, mida pakume on puhas ja tervisele kahjutu,» sõnas üks vanem proua.

Hinnad Paide turul:

Hernes 5€/kg

Kurk 2€/kg

Tomat 3€/kg

Kartul 2€/kg

Maasikas 4,5€/kg

Murel (Läti) 4,5€/kg

Ploom (Läti) 3€/kg

Metsmustikas 5€/kg

Kultuurmustikas 6€/kg

Mustsõstar 3,5 €/kg

Punane sõstar 1,5€/kg

Vaarikas 6€/kg

Tikker 2,5€/kg

Õun 2,5€/kg

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles