Üheslaulmine seob kogu maailmas paiknevad Eesti inimesed ühte

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: EV100

EV100 suvise peonädala üheks tähtsündmuseks on EV100 üleilmne Üheslaulmine. Eesti taasiseseisvumise aastapäeva eelõhtul, 19. augustil lauldakse Tallinna lauluväljakul ja üle maailma üheskoos kõigile tuntud ning tähenduslikke laule.

«Eesti Vabariik 100 suvisel peonädalal toimub ainukordne üheslaulmine, millega kutsume kaasalauldes ühinema Eestit kalliks pidavaid inimesi kodumaal ning üle maailma,“ sõnas Riigikantselei EV100 suursündmuste juht Margus Kasterpalu.

«Suvine peonädal on parim aeg kokkusaamisteks ja ühtehoidmiseks. Üheslaulmisel saab kaasa lüüa nii Tallinna lauluväljakul kui ka Eesti Televisiooni või interneti vahendusel mistahes külaplatsil, linnaväljakul või kodudiivanil kogu maailmas,» selgitas Kasterpalu.

EV100 üleilmse Üheslaulmise kunstilise juhi Tõnu Kaljuste sõnul on taasiseseisvumise aastapäeva eelõhtu lauluvõimu ja suminat täis. «Taasiseseisvumisele eelnesid aastad, mil olime keelatud laulude laulmisega algust teinud. Tasahilju muutusid need keelatud viisid loomulikeks ning „Eesti lippu“ lauldes ei salanud me enam maha ei lippu ega laulu. Juubeliaastal teeme taaskord midagi erakordset, nüüd aga oma vabaduse tähistamiseks. Üheslaulmisel laulame ühtse rahvana 100 minutit järjest eesti isamaalistest lauludest tantsulauludeni, lastelauludest armastuslauludeni. Olgem sõbrad ja laulame ühise rahvana 100 minutit järjest eesti keele ja eesti meele auks!» sõnas ta.

EV100 üleilmne Üheslaulmine koosneb kahest osast. Muusikalise suursündmuse esimeses osas «Laulu võim» lauldakse eeslauljate juhendamisel 100 minutit järjest. Sellele järgneb «Sajandi sumin», kus saab kaasa laulda koos mitmete armastatud Eesti bändidega. EV100 muusikaprogrammi kuuluva «Laulu võimu» ja «Sajandi sumina» korraldaja on Nargenfestival. 

Üleilmne EV100 Üheslaulmine algab kell 19, sündmuse orienteeruv lõpuaeg on 00.30. Üritusest teevad 19. augustil otseülekande Eesti Televisioon ning Vikerraadio. Sündmuse lisainfo ja piletiinfo Tallinna lauluväljakul osalemiseks leiab EV100 kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles