Ratturid tuli suvepuhkuselt võistlusradadele tagasi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattakross Paides
Rattakross Paides Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Neljapäeva õhtul toimus Paides Järvamaa rattakrossi seeriavõistluse IV etapp.

 

Türi vallavalitsuse tervisedenduse spetsialist Martin Kaschan andis teada, et kenal suveõhtul oli Paide linna matkarajale kogunenud hulk jalgrattureid, kes soovisid üksteiselt mõõtu võtta.

Esimene start oli kõige noorematele. Kuni kuueaastaste arvestuses tuli esimeseks Steven Iljin, Jürgen Surva ja Martin Iljini ees.

Teises stardis tuli võistlejatel läbida 1 kilomeeter, kus võitjana väljus Teele Vunder, Steven Marti- ja Vallo Marten Lillepuu ees.

Järvamaa jalgrattakrossi 2018. aasta seeriavõistlusel on viis etappi: Kangrumägi (1. mai), Järva-Jaani (24. mai), Koeru (14. juuni), Paide (2. august) ja Türi (23. august). Distantsid varieeruvad, sõltuvad raja profiilist ja korraldusklubi tahtest.

Kolmandas stardis ehk vanuseklassid 11-15 nii poiste, kui tüdrukute arvestuses tuli läbida esimene täisring ning võitjana väljus Karolin Surva ajaga 14:59. Teisena kaotas Reno Laht ühe sekundiga ning kolmas oli Hannah Kaljur.

Päeva viimases sõidus anti start põhisõidule, kes pidid läbima vastavalt vanusegrupile kaks või kolm ringi. Kahe ringi arvestuses tuli esimeseks Teet Kallakmaa ajaga 25:49. Naistest võitis Tene Must ajaga 30:11.

Põhisõidu arvestudes näitas võimu nooruk Kren Kask, kes tuli finishisse ajaga 35:09. Teisena ületas samat klubi esindav Kert Järva ning kolmas oli Ragnar Lepp.

Kõik tulemused on kättesaadavad siit!

Üldarvestuse võistlusklasside esikolmikut autasustatakse medalite/karikate ning meenetega. Lisaks eriauhinnad. Iga võistleja vastutab oma tervisliku seisundi eest ise, kiiver on kohustuslik. Juhend kättesaadav Türi Spordiklubide Liidu kodulehelt või Türi valla sündmuste kirjelduse all.

Järvamaa jalgrattakrossi 2018. aasta seeriavõistlusel on viis etappi: Kangrumägi (1. mai), Järva-Jaani (24. mai), Koeru (14. juuni), Paide (2. august) ja Türi (23. august). Distantsid varieeruvad, sõltuvad raja profiilist ja korraldusklubi tahtest.

Võistlusklassi paigutatakse rattur juhendis määratletud vanuse järgi esimesel osaletud etapil. Hooaja vältel võistlusklassi muuta ei saa. Põhi­klassis võivad startida ka nooremad ja vanemad.

Klasside üldvõitjad selguvad kolme etapi kohapunktide liitmise teel. Üldarvestuses saavad koha vähemalt kahel etapil käinud. Võrdsete punktide korral osutub parimaks enim etappe kaasa teinud, rohkem etapivõite (teisi, kolmandaid kohti) kogunud ja viimasel etapil paremale kohale tulnud võistleja.  Võistlusklasside esikolmikut autasustatakse medalite/karikate ja meenetega. Lisaks on eriauhinnad. Igal etapil kolme parema hulka tulnud rattureid autasustatakse diplomi ja meenega.

Lastestardid algavad kell 18.30. Kirjapanek algab pool tundi enne starti kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles