Järvamaal tuvastati kütusekvaliteedi nõuete rikkumisi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankla.
Tankla. Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud aasta jooksul võetud ligi viiesajast kütuseproovist leiti üheksa kvaliteedinõuete rikkumist. Kuna rikkumisi oli peaaegu niisama vähe kui aasta varem, võib öelda, et Eestis on kütuse kvaliteet jätkuvalt hea.

 

„Kütuste kvaliteedist sõltub meie õhu puhtus, seetõttu on oluline kütuste kvaliteeti ka pidevalt kontrollida,“ märkis keskkonnaminister Siim Kiisler. „Teeb rõõmu, et rikkumiste arv on viimastel aastatel püsinud üsna väike.“

Kütuste kvaliteeti kontrollib igal aastal Eesti Keskkonnauuringute Keskus OÜ. 2017. aastal võeti Eesti erinevatest tanklatest 470 kütuse proovi, millest 320 olid mootoribensiini ja 150 diislikütuse proovid. Üheksa avastatud rikkumist on vähem kui 2016. aastal, kui esines 13 rikkumist. Arvuliselt vähem rikkumisi kui mullu on leitud vaid 2015. aastal, kui neid oli kaheksa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles