Imaveres oli kohvikute päev

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imavere kohvikutepäev 2018
Imavere kohvikutepäev 2018 Foto: Tiina Lippant

Täna oli Imaveres kohvikute päev, millest võttis osa 12 ajutist ja kodukohvikut.

Imavere esimesest kohvikute päeval tegutses tosin eriilmelist toidupakkujat. Maitsta sai kõike  alates jaanalinnulihaga võileibadest ja lõpetades Prantsuse köögist pärit suus sulavate makroonidega.

Kohvikute päeva eestvedaja Sirli Bull ütles, et  selline ettevõtmine Imaverre tuua sai tõuke Suure-Jaani kohvikute päevast. "Ma kohe mõtlesin, miks meie ei võiks teha," sõnas ta. Oma ideest rääkis Bull esmalt Tiina Lippantile, kuid Lippant arvas, et sel aastal ei jõua sellist üritust korraldada. Bull aga ei matnud mõtet maha. "Ma rääkisin ideest aprilli lõpus. Mõtlesin, et kui augustis teeme, ei jää me midagi hiljaks," ütles ta.

Edasi käis kõik kiiresti: nad kuulutuse Facebooki  ning õige pea oli 12 kohvikut ennast kirja pannud.

Imavere kohvikutepäev 2018
Heleni kohvik
Imavere kohvikutepäev 2018 Heleni kohvik Foto: Erakogu

Korraldajad jäid ürituse kulgemisega väga rahule. Bull lausus, et nii tema kohvikut Romantika kui ka teiste kohvikuid külastas üle ootuste palju inimesi. Bull lisas, et üks kohvik pidi kella kahest uksed sulgema, kuid inimeste rohkuse tõttu oli see õhtu jooksul veel pikalt avatud. "Me ei teinud küll mingit statistikat, kuid saba oli taga kogu aeg," sõnas ta.

Bulli teada on ka külastajate tagasiside olnud hea. 

Imavere kohvikutepäev 2018
Kohvik Romantika
Imavere kohvikutepäev 2018 Kohvik Romantika Foto: Erakogu

Sirli Bulli hinnangul oli arvestatav osa külastajatest tulnud kohvikute päevale ka seetõttu, et oma vanemaid ja kodukanti külastada. "On tore, et inimesed on tee koju leidnud," ütles ta. Samuti tundis Bull heameelt selle üle, et kohalikud ettevõtmisega nii kergesti kaasa tulid.

Õhtu lõpeb Nurga talu kohvikus, kus esineb Alen Veziko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles