Seminar Vargamäel: Ma armastasin sakslast ehk kuidas talupoeg kultuurseks kasvas

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargamäe rehi.
Vargamäe rehi. Foto: Ugala teater/Facebook

Septembris Eestis korraldatavate Euroopa muinsuskaitsepäevade teema on Eesti kujunemislugu aegade algusest tänapäevani ja selle seosed Euroopa kultuuriruumiga. 

 

Tammsaare-Põhja talu oli kriitilist realismi viljelenud eesti kirjandusklassiku Anton Hansen Tammsaare sünnikodu ning ühtlasi tema tuntuima viieosalise romaani „Tõde ja õigus“ üks tegevuspaik. „Tõde ja õigus“ käsitleb Eesti ühiskondlikke arenguid 19. sajandi lõpust kuni 1920. aastateni. Kirjanik ammutas ainest kodukandi taludest, inimestest ja karmist, ent kaunist maastikust. Romaanis kirjeldatud tegevuskohti võib pea üks ühele leida nii maastikust kui ka kõrval asuvatest taludest. 

8. septembril kell 11 algav "Ma armastasin sakslast" on muinsuskaitseameti ja A. H. Tammsaare muuseum Vargamäel koostöös sündinud seminar-ekskursioon, kus uuritakse Eesti talurahva kujunemist kultuurrahvaks ja sakste rolli selle juures.

Päeva jooksul on võimalik kuulata loenguid, õppida ehitama roigasaeda ja osaleda ekskursioonil Tammsaare-Põhja ja -Lõuna tallu, Järva-Madise kirikusse, vallamajja ja Albu mõisa.

Sündmus on eelkirjapanekuga lingil või helistades Karen Klandorfile telefonil 5782 2656.

Uuri lisa siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles