Herilased taaskasutavad hüljatud mesitaru

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suve lõpus kooruvad pesas isas- ja emasherilased, kes lendavad pesast välja ja paarituvad. Neist jäävad talvituma vaid viljastatud emased herilased, kõik teised hukkuvad sügisel külmaga, nende hulgas vana emaherilane.
Suve lõpus kooruvad pesas isas- ja emasherilased, kes lendavad pesast välja ja paarituvad. Neist jäävad talvituma vaid viljastatud emased herilased, kõik teised hukkuvad sügisel külmaga, nende hulgas vana emaherilane. Foto: Karli Saul

Türil elav mesinik Rein Koobas oli hämmastunud, kui avastas, et aianurgas seisev haavapuust valmistatud pakktaru on sattunud herilaste huviobjektiks.

Koobasel on aias ka mitu tavalist taru, ent pakktaru valmistas ta umbes paarikümne aasta eest ning käis sellega mitmel laadal ja väljanäitusel, kus see vana kombe järgi valmistatud ese tõmbenumbriks sai. Taru tagumine külg on läbipaistvast pleksiklaasist ning sel kombel nägid uudistajad lähedalt, kuidas mesilinnud tarus toimetavad.

Nüüdseks on pakktaru mesilaste poolt hüljatud ja praegused pered elavad moodsamates tarudes, pakk seisab aga aianurgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles