Minister külastab Järvamaad

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Janek Mäggi
Riigihalduse minister Janek Mäggi Foto: Mailiis Ollino

Riigihalduse minister Janek Mäggi külastab täna Järvamaad, et kohtuda omavalitsusjuhtide ja kohalike ettevõtjatega.

Visiidi käigus külastatakse ehitusjärgus olevat Farm In Productions OÜ ühistulist rapsitehast ning tutvutakse võimalike riigimajade asukohaga.  Kohtumisel omavalitsusjuhtidega on teemaks maakonna arengustrateegia koostamine, ettevõtluse ja elukeskkonna arendamine ning riigi ja omavalitsuse koostöö.

„Loodan saada Järvamaa arengustrateegia koostamise seisust ülevaate ja ootan tagasisidet selle kohta, millega saame ministeeriumi poolt abiks olla parima tulemuse nimel,“ lisas Mäggi. „Kindlasti teeme juttu ettevõtlusest ning riigi ja kohalike omavalitsuse koostööst. Ühtteist on siin ära tehtud, kuid need tegevused on pidevad ja peavad jätkuma ka edaspidi.“ Selle aasta algusest kehtima hakanud uue haldusjaotuse järgi kavandavad ning suunavad maakonna arengut kohalikud omavalitsused ühiselt. 2019. aasta jaanuariks koostavad nad maakonna arengustrateegia. See toetab maakonna arengut ja maakondliku mõjuga investeeringuid. Ühiste ülesannete täitmiseks on kõigis maakondades välja valitud maakondlik arendusorganisatsioon.

Perioodi 2014–2020 struktuurivahendite meetmetest toetati Järvamaad 6,6 miljonit euroga piirkondade konkurentsivõime tugevdamise investeeringuteks (PKT), 29 301 eurot kohaliku ja regionaalse arendusvõimekuse parendamiseks ning 208 754 eurot piirkondlike tööhõive ja ettevõtlikkuse algatuste edendamiseks. Toetust saanud projektid on näiteks Valgehobusemäe Suusa- ja Puhkekeskuse arendamine, Järva-Jaani vanatehnika muuseumide keskuse loomine ja arendamine ning Ajakeskus Wittenstein. Investeeringuid on tehtud Paide linna tööstus- ja tootmisaladele ligipääsuvõimaluste parandamiseks ning tööstusalade ja ühistulise piimatööstuse tugitaristu arendamiseks.

Minister külastab visiidi käigus Paides linnas Tallinna maantee 18 ja Rüütli tänav 25 asuvaid hooneid, kus töötavad ja pakuvad teenust mitmed riigiasutused. „Lisaks tutvume võimalike riigimajade asukohaga, sest riigi kohalolek ja teenuste pakkumine maakonnas on oluline,“ lisas minister Mäggi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles