Matsimäe talud avavad kohvikutepäeval uksed

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Täna peetakse Järvamaal taaskord kohvikutepäeva ning see on eestvedajate jaoks esimene ettevõtmine: kohvikusõpru oodatakse Matsimäele, kus 18. augustil avavad uksed seitsme talu õuekohvikud.

 

Ka Matsimäe kohvikupäeva eestvedaja Jaanika Lillenthal on üks neist, kes suve jooksul mitut Eestimaa nurka külastab, et mõnest kohvikupäevast osa saada. Kui ta tegi ettepaneku üks selline korraldada ka Matsimäel, tulid naabrid-tuttavad ideega kohe kaasa. Et tee kodukohvikuteni leiavad üles vaid tuttavad ja nende tuttavad, Lillenthal ei pelga, sest Matsimäe kui koht on tuntud ka väljaspool Järvamaa piire. Tõestust sellele sai ta hiljutisel Suure-Jaani kohvikutepäeval, mil ühes kohvikus pererahvaga juteldes mainis, et ta ka ise kohvikutepäeva korraldab ning neidki kutsus. «Kohe selgus, et teati täpselt, kus Matsimäe asub. Ning Tallinna–Tartu teel liikujatele on see koht ju samuti teada,» märkis ta.

Lillenthal on rõõmus, et naabrid ja tuttavad selle esialgu ehk pöörase ideega kaasa tulid ning tahab eraldi tänada ka Paide linnavalitsust, kes Matsimäe kohvikutepäeva toetab.

«Ega karta ei oskagi praegu midagi, kui üldse, siis seda, et ilmaga ei vea. Küll see rahvas ka tuleb,» avaldas Lillenthal.

Lisainfo!

Vaata lisa ka siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles