Järvamaa juurtega kunstnik äratas seinamaalingul ellu Tartu kivisilla

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Bach Babach/Facebook

Eelmisel nädalal valmis Türilt pärit kunstnikul Bach Babachil Tartus suur seinamaaling kivisillast, mis hävines teises maailmasõjas.

«Selle suve üks huvitavamaid seinapilte sai eile valmis. Kulus nädala jagu õhtuid, et jäädvustada Tartus Tähtvere 18b betoonseinale üks ajalooline Tartu vaade - kivisild - Tartu kunagine pärl. Ühest küljest nukker, et sõjakeeris oli nii kohutavalt julm, teisalt õnnelik, et sain ajalugu puudutada. Ahjaa, ja äge oli see, et kui tavaliselt mulle meeldib kasutada šabloonide abi, siis praegu oli nii vabastav teha värvidega sama joont, nagu pliiatsiga visandades. Vahendid olid teised ja pind oli mega, aga visandamise käeliigutus sama ja nii lahedalt vaba,» kirjeldab kunstnik ise sotsiaalmeedias.

Järvamaalt pärit Kristjan Bachmani loominguga said möödunud aastal lähemalt tutvuda ka järvalased, täpsemalt Türi linna elanikud, sest alates eelmise aasta suve lõpust kaunistab Tallinna 31 kortermaja otsaseina hiigelsuur maaling, mille autor Bachman (kunstnikunimega Bach Babach) on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles