Põhikoolid saavad digiõpikud

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänapäevased Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilased ajaloolise ajalehega arvuti vahendusel tutvumas.
Tänapäevased Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilased ajaloolise ajalehega arvuti vahendusel tutvumas. Foto: Mihkel Maripuu

Hiljemalt septembri keskpaigast alates saab iga põhikooliõpilane ja -õpetaja tasuta kasutada üht digiõppekeskkonda.

Keskkonnad, millest tuntumad on opiq.ee, koolisysteemid.ee ja eõpik.ee, pakuvad juba aastaid koolidele raha eest võimalust kasutada ühe või teise kirjastuse paberõpikute digiversioone. Lisaks on ridamisi keskkondi, mis ei paku küll kogu õppekava katvaid õpikuid, kuid arvestavad digitaalse õppevara loomisel õppekava nõuetega – näiteks digitark.ee või foxcademy.ee.

Eelmine nädal oli selliste keskkondade arendajatele viimane päev, mil osaleda haridus- ja teadusministeeriumi (HTM) riigihankel, millega ostetakse ühe keskkonna litsentsid kõikidele põhikooliõpilastele ja -õpetajatele, keda on kokku ligi 135 000. Hange „Digiõppematerjalide litsentside kättesaadavaks tegemine põhikooliõpilastele“ on jagatud kolme ossa, iga põhikooli õppeastme jaoks otsitakse eraldi parimat hinda ja õppematerjalide mitmekesisust pakkuvat platvormi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles