Kipitavat kurku ravib taruvaigumesi

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Sügisesele ajale omaselt kipuvad salakavalad külmetushaigused, nagu valutav kurk ja nohune nina, inimesi kimbutama. Abi saab meesegudest.

Paidelane Katrin Aesma ütles, et karedat kurku ja nohust nina ravib ta peamiselt meega. «Kui tunnen, et kurk hakkab kipitama, söön paar-kolm supilusikatäit mett ja kohe on parem,» kinnitas ta.

Ka ei tea Aesma kinnise nina vastu paremat ravi, kui on mesi. «Määrin veidi ninna ja lõõrid on kohe lahti,» selgitas ta. «Juhul kui ninaalune on suurest nuuskamisest juba punetama hakanud, tasub sedagi meega ravida.»
 

TEAVE

Rahvatarkusi külmetushaiguste raviks
• Külmetushaiguste esimeste tunnuste ilmnedes tarvitage sibulat meega. Ajage plekkkruusis keema kahe supilusikatäie mee ja kahe peeneks lõigatud sibula segu ning sööge siis võimalikult tuliselt ära korraga kogu segu.
• Gripi ja külmetushaiguste puhul segage värskelt pressitud küüslaugumass vahekorras 1:1 meega ja võtke segu enne magamaminekut üks supilusikatäis ning jooge sooja vett peale.
• Tugeva nohu korral võtke iga 2-3 tunni järel üks supilusikatäis meega segatud sibulat.
• Köha raviks valmistage mee ja oliiviõli segu vahekorras 1:1 ning tarvitage seda üks supilusikatäis 3-4 korda päevas.

Allikas: internet

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles