Maailmakoristuspäev ootab koristama ligikaudu 10 000 inimest

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikastid ja prügi. Pilt on illustreeriv.
Prügikastid ja prügi. Pilt on illustreeriv. Foto: Marko Beric / PantherMedia / Marko Beric/Scanpix
  • Eesti koristuskaardile kantud talgutest neljandikul on talgujuhid juba olemas

5. septembri seisuga on 15. septembril toimuva Maailmakoristuspäeva koristuskaardile kantud 390 talgukohta üle Eesti, sellise hulga jäätmete koristamiseks on hinnanguliselt vaja umbes 10 000 inimest.

Eesti koristuskaardile kantud talgutest neljandikul on talgujuhid juba olemas, ent ligikaudu 300 talgujuhti on siiski veel puudu. Nii ootabki Maailmakoristuspäeva meeskond jätkuvalt kõigi keskkonnast hoolivate aktiivsete vabatahtlike abi, kes oleksid nõus võtma enda kanda talgujuhi rolli ning nõndaviisi ära tegema midagi suurt meie elukeskkonna heaks.

Küllaltki palju on koristuse vastu huvi tundnud just erinevad organisatsioonid ja ettevõtted – hetkel on suuremate puntidena kirja pannud pea poolsada ettevõtet, ent neid liitub Maailmakoristuspäevaga igapäevaselt üha enam. Küll aga on mõnevõrra leigem olnud eraisikute, eestimaalaste registreerimistuhin. Kuna kaardile märgitud jäätmete koristamiseks on vaja ligikaudu 10 000 inimest üle Eesti, kutsub Maailmakoristuspäev kõiki aktiivselt registreerima, et kõik jäätmehunnikud meie loodusest ikka välja saaks veetud. Kindlasti on palju toredam koristada koos sõpruskonna, pere või kolleegidega, nii et registreerida tasubki kohe koos seltskonnana.

Lisaks on Maailmakoristuspäeva meeskonnal palve neile talgulistele, kes kavatsevad enda kodukoha koristuspäeva raames ära kraamida omaalgatuslikult – meeskond on tänulik, kui kogukond oma koristustalgu siiski Maailmakoristuspäeva registreerimisplatvormi kaardile joonistaks. Nii on talgu kohta info kenasti kirjas ning Maailmakoristuspäeva meeskond saab vajaminevad andmed ühest kohast kätte. Kui aga kellelgi kaardile joonistamise võimekust ei ole, võib oma talgust teada anda ka niisama telefoni teel või e-kirjaga (talgud@maailmakoristus.ee). Vajalikud kontaktid ja registreerimiskaardi leiab kõik kodulehelt www.maailmakoristus.ee.

Kuna kaardile märgitud jäätmete koristamiseks on vaja ligikaudu 10 000 inimest üle Eesti, kutsub Maailmakoristuspäev kõiki aktiivselt registreerima

Maailmakoristuspäev ehk World Cleanup Day  toimub 15. septembril 2018. Tegu on maailma ajaloo suurima kodanikualgatusega, mis on alguse saanud Eestist ja mida juhitakse Eestist. Eesti eestvedamisel hakkavad ühel ja samal päeval maakera puhtamaks koristama korraga 150 riiki. Maailmakoristuspäev on Eesti suurim juubelikingitus maailmale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles