Looduse kaubamaja pakkus avastamisrõõmu

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna said kõik huvilised tasuta ostlema minna Paide tehisjärve ääres avatud looduse kaubamajja, mille osakondadest lahkudes tundsid ostjad ennast palju teadlikumana.

Maarika Männil Keskkonnaametist tõdes, et tegelikult on looduse kaubamaja Paide tehisjärve ümber avatud ju kogu aeg, aga seekord aitasid loodust hästi tundvad inimesed vahva mängu läbi külastajail märgata, mida kõike see kaubamaja oma erinevates osakondades pakub. «Sai tegutseda, uusi teadmisi koguda, näha seda, mis tavaliselt silma eest varju jääb,» rääkis ta.

Männil tutvustas, et kokku oli ümber järve 18 osakonda, mis kõik pakkusid erinevat avastamisrõõmu või teadmisi. Näiteks mulla osakonnas sai tutvust teha erinevate mulla tüüpide ning nende iseärasustega, viljade osakonnas vaadelda, millised on erinevad loodusest saadavad viljad, tolmlemise osakonnast sai aimu, kuidas tolmlemine enesele märkamatultki meie ümber käib, kütuste osakonnas omandas sõna energia külastajate silmis hoopis teised väärtused ning palju muud huvitavat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles