Paide Teater jõuab esimese lavastuseni

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirill Havanski.
Foto: Dmitri Kotjuh/ JŠärva Teataja
Kirill Havanski. Foto: Dmitri Kotjuh/ JŠärva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Augustis tööd alustanud Paide Teater jõuab 13. septembril märgilise päevani, mil esietendub teatri esimene lavastus. Kirill Havanski „KOLETIS“ juhatab sisse teatri avahooaja ning käivitab ühtlasi trupi sooloprojektide sarja.

 

Monolavastuse sünni eest vastutavad ühes autor-näitleja Kirill Havanskiga ka kunstnik Freda Purik ning videokunstnik Kärt Petser. Töö koletisliku materjaliga algas juulikuumuses ning kuigi väljas on temperatuur talutavaks muutunud, on proovisaalis õhk põnevusest kuum.

Paide Teatri avahooaja juhatab sisse õuduslavastus – Eestis vaat et tundmatu žanr –, mis viib vaataja painavasse maailma, kus pimedus on veel pimedam ja vaikus veel vaiksem kui tavaliselt. Õõvastavad lood toovad vaataja silme ette pildid maailma varjupoolelt.

Sooloprojekt – mida see tähendab? Paide teatri trupp on otsustanud, et ühislavastuste kõrval toob iga meeskonna liige välja ka vähemalt ühe sooloprojekti, millega otsib vastuseid enda jaoks põletavatele küsimustele, esitab väljakutse oma võimetele ja piiridele.

Paide Teatri avahooaja juhatab sisse õuduslavastus – Eestis vaat et tundmatu žanr –, mis viib vaataja painavasse maailma, kus pimedus on veel pimedam ja vaikus veel vaiksem kui tavaliselt.

„KOLETIST“ mängitakse Paide Muusika- ja Teatrimaja suure lava aluses koopas 13. septembrist – 10. novembrini kokku kaheksal korral. „Osa etendusi on juba välja müüdud. Inimestel, kes soovivad kogeda Paide Teatri esimest lavastust, soovitan piletiostuga kiirustada“ sõnas Paide Teatri juht Harri Ausmaa. „Kõik on oodatud – nii need, kelle elus teater igapäevane külaline on, kui need, kes teda ammu või mitte kunagi kohanud pole. Meie eesmärk on luua kogukond, mille üheks osaks on teater. Maailma parim teater.“

Paide Teatri avalavastus „KAITSEALA“ esietendub 21.novembril. Laval on kogu trupp, lisaks külalised. Me küsime, mida tähendab kokku tulemine ja koos olemine, mida tähendab kogukond. Kliima soojeneb, inimestevahelised suhted lähevad jäässe – kuidas edasi?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles