Maailmakoristuspäev paneb südamele: registreeri enda talgupäev kindlasti ära!

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmakoristuspäev kutsub prügi kaardistama.
Maailmakoristuspäev kutsub prügi kaardistama. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Juba kolme päeva pärast, 15. septembril toimub maailma suurim kodanikuliikumine Maailmakoristuspäev ning käes on viimane võimalus teha ära kindel otsus ja anda oma panus Eestimaa looduskaunite kohtade risust puhtaks kraamimisse.

 

Eesti Maailmakoristuspäeva eestvedaja Raimo Matvere sõnul on äärmiselt positiivne asjaolu, et suur hulk ettevõtteid ja seltskondi plaanivad omaalgatuslikke talguid ning et need kenasti ka Eesti koristuskaardile joonistanud. Maailmakoristuspäeva meeskond on aga jätkuvalt õnnelik iga talgule registreeruja üle, kes end www.maailmakoristus.ee veebilehel kirja paneb. “Mida varem seda tehakse, seda parem, sest vaid niimoodi saame me koristusi oluliselt lihtsamini planeerida,” ütles Matvere.

Lisaks möönis ta, et arusaadavalt ei pea kõik inimesed talgupäeva kodulehel registreerimist niivõrd oluliseks. “Meile tegelikult ju meeldivadki tegijad. Need, kes ennekõike lähevad koristama - teevad midagi ära!” Ent siiski paneb ta kõigile koristajatele südamele, et inimesed annaksid oma koristustalgust meile kindlasti teada.

“Me sooviksime teada nii paljudest koristustalgutest, kui vähegi võimalik. Me kogume nii statistikat kui ka huvitavaid lugusid ja põnevaid leide, mida koristuspäev erinevates paikades ohtralt pakub. Just seepärast soovime teada ka eraalgatuslikest  talgutest,” ärgitas Matvere kõiki registreerima. Maailmakoristuspäeva meeskonnale võiks oma koristusaktsioonist teada anda kasvõi e-kirja või telefoni teel (talgud@maailmakoristus.ee; +372 57845599), edastades info koristuse toimumise asukohast ning talgujuhi kontaktandmed. “Me võtame koristajatega laupäeval ühendust, küsime muljeid ja mõtteid,” täpsustas Matvere.

Kuigi Maailmakoristuspäeva koristuskaardile on märgitud üle Eesti pisut enam kui 400 ametlikku koristuspäeva talgut, siis kõik need punktid suure tõenäosusega siiski koristatud ei saa. Ilma talgujuhita ja koristajateta talgut lihtsalt ei toimu. Maailmakoristuspäeva poolt kaardile kantud punktides on võimalik koristamispaika registreerida või talgujuhiks hakata kuni tänase päeva pärastlõunani, hiljem muudetakse ilma osalejate ja talgujuhtideta punktid mitteaktiivseks ning edasi on võimalik liituda vaid nende talgutega, kus on juhid ja koristajad olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles