Laupa põhikool osales terve kooliga maailmakoristuspäeval

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Laupa Põhikool

Vahemikus 12.–14. september osales Laupa põhikool maailmakoristuspäeva kampaanias kogu kooliga.

 

Kolmel päeval osalesid kõik Laupa õpilased tundides, kus räägiti, kui palju inimkond toodab prügi ühe aastaga, kui vähe sellest taaskasutatakse, kuidas loodusse sattunud võõrkehad ja ained mõjutavad keskkonda ja liike, kui tõsine üleilmne probleem see on ja kuidas prügi liigiti sortida. Seejärel leidis iga klassijuhtaja ühe tunni, kus -  ka teisi kooli töötajaid kaasates käidi looduses prügi korjamas.

Laupa põhikooli loodusainete õpetaja Terje Põvvat ütles, et ettevõtmise eesmärk on ennetada prügi sattumist loodusse, suurendada teadlikkust võõrkehade ja ainete ohtlikkusest ning loodetavasti korjab nii mõnigi Laupa kooli õpilane edaspidi mõne loodusse mitte kuuluva eseme või kommipaberi üles.

Kooli direktor Kaarel Aluoja märkis, et prügi kogus, mis koolimaja lähiümbrusest paari päevaga kogunes, oli märkimisväärne: prügi täis kilekotte oli ikka parajalt suur hunnik. «Me ei kamminud läbi niivõrd kooli maa-ala, see on meil niigi korras, kui kooli külje alt läbi voolava Pärnu jõe kallasala. Uskumatu, millist rämpsu on sinna kalastajad, veematkajad ja niisama looduses kolajad maha jätnud. Aga tänu Laupa kooli perele sai osake siinsest loodusest nüüd puhtama näo,» lausus ta.

Ettevõtmise eesmärk on ennetada prügi sattumist loodusse, suurendada teadlikkust võõrkehade ja ainete ohtlikkusest ning loodetavasti korjab nii mõnigi Laupa kooli õpilane edaspidi mõne loodusse mitte kuuluva eseme või kommipaberi üles.

Laupa põhikoolis õpib 115 õpilast ja koolis töötab 28 täiskasvanut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles