Põhjaka kokad jõuavad kinolinale

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjaka restorani eestvedajad Ott Tomik (vasakul) ja Märt Metsallik
Põhjaka restorani eestvedajad Ott Tomik (vasakul) ja Märt Metsallik Foto: Eero Vabamägi

Täna jõuab kinolinale film, mis jälgis tipprestorani kokkade igapäevatööd.

Filmi esilinastus on täna kell 16 Hurda konverentsisaalis. ERMi ja ALLFILMi kinoversioon "Köögis" jälgib ühte päeva Eesti tipprestoranide köögis. Esilinastusel on kohal ka autorid Marko Raat ja Pille Runnel.

Üks päev Eesti tipprestoranide köögis. Mis hakkab söögikoha südames toimuma, kui teie olete oma tellimuse esitanud? Miks hooajatoitu hooajal ei saa? Kuidas on võimalik 35kraadises kitsas ruumis aru saada, kes parasjagu, mida teeb? Millal kokk sööb, mõtleb, katsetab, raha loeb?

Film avab restoranide köögipoole, külastajale nähtamatu kirgliku ja pingelise masinavärgi. 

Toomas Lääts, Rene Uusmees, Dmitri Demjanov, Dmitri Rooz, Märt Metsallik, Ott Tomik – kuus peakokka koos oma kokkadega kolmese jaotusega ekraanil korraga. Kokad reaalselt kokkamas, mitte TV-eetris eputamas ega kogukonnavaimu upitamise projekti käigus koos süüa tegemas.

Film on eesti keeles ingliskeelsete subtiitritega. Sissepääs tasuta. 

"Köögis: Klaus, Gloria, Farm, Põhjaka, Mekk" on Eesti Rahva Muuseumi toidunäituse tarvis tehtud antropoloogiliste filmide kinoversioon. 

KÖÖGIS: Klaus Gloria Farm Põhjaka Mekk kino treiler from Allfilm on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles