Filmifestival "Kino maale" jõuab kõikidesse maakondadesse

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Filmifestival "Kino maale" kestab 8.–28 oktoobrini, kus linastub filme  nii lastele, noortele kui ka täiskasvanutele  peaaegu kodu uksepakul. 

Filmifestival "Kino maale", mis on teist aastat, toob oktoobris esimest korda 15 maakonnas ja ligi 90  vaatamiskohas vaatajateni kolm värviküllast filminädalat, keskendudes  animatsioonile ja eeskätt Heiki Ernitsa loomingule, kes tähistas kevadel 65. sünnipäeva, kuid katsetab ka uue filmižanri, dokumentaalfilmiga.

"Oleme rõõmsad, et tänavu õnnestub meil olla festivali tegevustega kõikides Eesti maakondades. Kõik festivalitegevused on pühendatud Eesti Vabariigile, tema 100. aastapäevale, millest võtab osa ligi 90 kultuuri- ja haridusasutust  üle Eesti – see on meie ühine sünnipäevakink, endale, üksteisele, kõigile", ütles festivali juht Indrek Jurtšenko.

Festivali alustavad lastele ja noortele ning 1. jalaväebrigaadi ajateenijatele mõeldud kaks eraldi töötuba, lisaks konkurss, samuti algab kohe filminäitamine lasteaedades, koolides, raamatukogudes, noortekeskustes, kultuuri- ja rahvamajades, muuseumites ja nii mõneski söögikohas, samuti Elroni rongides ja GoBusi bussides. 

Oleme rõõmsad, et tänavu õnnestub meil olla festivali tegevustega kõikides Eesti maakondades.

Festivali kavas on kaheksa programmi ja uue žanrina dokumentaalfilm, kokku ligi 40 filmi. Tänavu on keskmes Heiki Ernits, kes tähistab oma 65. sünnipäeva. Heiki Ernitsa loometööd peegeldab kolm retrospektiivi, millest kaks on mõeldud nooremale vaatajaskonnale ja üks täiskasvanutele. Need programmid avavad Heiki Ernitsa loomingut teise nurga alt, keda suurem üldsus tunneb Leiutajateküla Lotte järgi. Samuti näeb  Eesti Joonisfilmi ja Nukufilmi autorite vanemaid ja uusi filme. Esimest korda  on festivali kavas  koostööpartner Dokfesti  esitletud Rein Marani uus dokumentaalfilm „Peetrike Laanetagusel“.

Festivali korraldavad Tapa vallavalitsus koos MTÜ Tapa Linna Arengu Selts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles