Riik tõstab kortermajade lammutustoetust 100 000 euroni

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Säreveres algas kolmekorruselise õpilaskodu lammutus, mis on OÜ Jäätmeprofi kopamehe Arvi Kaljula meelest töö nagu iga teine ja ta on ammu loobunud arvet pidamast, mitmendat maja asub maatasa tegema.
Säreveres algas kolmekorruselise õpilaskodu lammutus, mis on OÜ Jäätmeprofi kopamehe Arvi Kaljula meelest töö nagu iga teine ja ta on ammu loobunud arvet pidamast, mitmendat maja asub maatasa tegema. Foto: Andrus Kopliste/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX

Riik hakkab senise 60 000 euro asemel toetama kohalikke omavalitsusi kasutuskõlbmatute kortermajade ehk niinimetatud tondilosside lammutamisel toetama 100 000 euroga omavalitsuse kohta.

Lisaks laiendatakse toetuse objekte, et toetuse abil oleks võimalik lammutada ka kasutusest välja langenud ühiskondlikke hooneid, mis varem jäid sarnastest meetmetest väljapoole, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM).

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammisti sõnul tõsteti toetuse piirmäära selleks, et aktiivset kasutust leidev toetus veelgi suuremat mõju avaldaks. Seni eraldatud toetuste ja toetuse rahastamiseks riigieelarvest eraldatud ja kavandatud vahendite mahtu arvestades on vajalik tõsta toetuse piirmäära seniselt 60 000 eurolt 100 000 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles