Väikepruulijad kuulutasid välja 2019. aasta festivali

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsitööõlu.
Käsitööõlu. Foto: Rene Suurkaev /Postimees

Möödunud suvel korraldatud esimene käsitööõlle, -veini ja siidri väikepruulijate festival osutus külastajate seas erakordselt menukaks ning seetõttu kordavad pruulijad festivali ka järgmisel aastal. Festival tuleb Balti jaama turu õhtuväljakul 28. ja 29. juunil.

 

Eesti väikepruulijate liidu juhatuse liikme Gristel Tali sõnul pakkus esimene festival äärmiselt head tagasisidet nii väiketootjatelt kui ka festivali külastajatelt, kes jagasid oma kiidusõnu korraldajatele ja oma toodangut esitlenud pruulijatele.

“Festivali eesmärk on pakkuda elamusi ja tutvustada kodumaa eri paigus tegutsevate parimate väikepruulijate toodangut, mille kvaliteet aasta-aastalt aina paraneb,” ütles Tali. Tema sõnul soovivad väikepruulijad tuua festivaliga fookusse kodumaise käsitöötoodangu kvaliteedi, tutvustada põnevaid tooraineid ja näidata, kui palju väikepruulijaid tegutseb üle Eesti. 

“Mitu Eesti väikepruulijat on vallutanud oma toodanguga tuntud väljamaa kaubanduskette ning saanud auhindu mainekatelt rahvusvahelistelt konkurssidelt, kus kõrge kvaliteet on hinnas. Festival annab võimaluse kõiki neid kõrgelt hinnatud käsitööjooke siinsamas kohapeal väikestes kogustes degusteerida, meie kohalikele tootjatele kaasa elada ning alkoholi liigtarbimise asemel hoopis maitseelamusi nautida,” selgitas Tali.

Tema sõnul soovivad väikepruulijad tuua festivaliga fookusesse kodumaise käsitöötoodangu kvaliteedi, tutvustada põnevaid tooraineid ja näidata, kui palju erinevaid väikepruulijaid tegutseb kõikjal üle Eesti.

Nagu eelmisel aastal, tahavad kodumaised väikepruulijad pakkuda külastajatele ka tänavu võimalust tutvuda ligi 200 Eestis toodetud käsitööõlle, -veini ja -siidriga ning teha kohapeal koolitusi, kuidas ise käsitööjooke valmistada. Festivali tipphetkeks kujuneb finalistide seast parimate hobipruulijate väljakuulutamine ja nende autasustamine.

Tänavust festivali külastasid tuhanded käsitööjookide huviliselt nii Eestist kui ka väljaspoolt, neist ligi 3000 degusteeris ka kohapealseid jooke. Samuti valiti välja parimad hobipruulijad kodus tehtud 141 veini ja hobi korras valmistatud 28 käsitööõlle põhjal ning pärjati võitjaid neid võimalusega toota oma käsitööjook professionaalsete seadmete abil.

Suvist pruulimisfestivali ja selle kestel hobitegijate konkursse korraldav väikepruulijate liit on loodud 2013. aastal eesmärgiga jätkata ning arendada Eesti õlle-, veini- ja siidripruulimise kultuuri ja traditsioone ning arendada Eesti alkoholikultuuri kõrgkvaliteediliste toodete pakkumise ja tarbija harimise kaudu. Liitu kuulub  enamik Eestis tegutsevatest väikestest õlle-, siidri- ja veinitootjatest, kelle toodangumaht ei ületa viit miljonit liitrit aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles