Gümnaasiumiõpilased asuvad kriminoloogiat õppima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide riigigümnaasiumi direktor Urmo Reitav.
Paide riigigümnaasiumi direktor Urmo Reitav. Foto: Dmitri Kotjuh www.kotjuh.com

Paide gümnaasiumis algas justiitsministeeriumi kriminaalpoliitika osakonna proovikursus «Kuritöö ja karistus», mis annab lühiülevaate kriminoloogiast ja kriminaalpoliitikast.

Kursusel annavad justiitsministeeriumi kriminaalpoliitika osakonna inimesed gümnaasiuminoortele ülevaate kuritegevusest ja selle põhjustest, kriminaaljustiitssüsteemi toimimisest ning riigi ja inimese rollist kuriteoennetuses ja kriminaalpoliitikas. Ühtlasi saavad õpilased võimaluse tutvuda Eesti kohtuekspertiisi instituudi tööga.

Koolijuht Urmo Reitavi sõnul on kursus kogunud märkimisväärselt tähelepanu ja huvi on suur. «Tegemist on esimese omataolise kursusega, mida viivad läbi tippspetsialistid, kes spetsiaalselt on tulemas Paidesse,» ütles ta.

Justiitsministeeriumi kriminaalpoliitika asekantsler Kristel Siitam-Nyiri rõõmustab, et kriminaalpoliitika proovikursus on just Paide gümnaasiumis. «Paide on minule alati olnud ägedate algatuste koht, tuues näiteks kasvõi arvamusfestivali. Loodan sama aktiivsele kaasamõtlemisele ja -rääkimisele ka klassiruumis, nagu toimub Vallimäel,» ütles ta.

Siitam-Nyiri lisas, et kriminaalpoliitika on selgelt laiem kui pelgalt justiitssüsteemi toimimine. «Tahame, et noored oskaksid märgata ohuolukordi, mõistaksid kuritegevuse algpõhjusi ja ennetuse vajalikkust ning oskaksid vajaduel asjatundlikult sekkuda. Kodukoha turvalisuse loob igaühe teadlik panus ning mida nooremate inimestega sel teemal rääkida, seda tõhusam,» lausus Kristel Siitam-Nyiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles