Järvamaa ettevõtja kõnest Ukrainasse emale: kohalikud arvasid, et lahti läheb kolmas maailmasõda

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainlane Oleg Antonkov tegeleb Eestis autolammutusäriga. Praegu on tal aga suur mure: tema ema elab Ukraina-Venemaa konfliktipiirkonna keskel.
Ukrainlane Oleg Antonkov tegeleb Eestis autolammutusäriga. Praegu on tal aga suur mure: tema ema elab Ukraina-Venemaa konfliktipiirkonna keskel. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Mäekülas autolammutus pidav Oleg Antonkov oli esmaspäeval Rakvere bridžiklubis klubiõhtul enam kui hajevil: tema ema elab Ukrainas Mariupolis, otse Ukraina-Venemaa konfliktipiirkonna keskel Aasovi mere ääres.

Ukrainlane Oleg oli emaga pikalt telefoniühenduses, taustaks ärevad sõnumid – ukrainlased kohapeal kartsid lausa, et nüüd läheb lahti kolmas maailmasõda. Asi piirdus siiski sõjaseisukorra kehtestamisega kümnes Ukraina piirkonnas, lahingutegevuse alustamiseni ei jõutud.

Umbes Tallinna-suurune Mariupol asub Aasovi mere ääres. Just selles meres Kertši lahes sai uuesti hoogu Ukraina-Venemaa konflikt, kui Vene piirivalvelaev rammis ukrainlaste sõnul nende puksiiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles