Viljandimaa biogaas müüakse Paidesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue jaama avamisel olid linti lõikamas osaühingu Biometaan juhatuse liikmed Urmas Kalda (vasakult) osaühingu Mangeni PM juhataja Meelis Venno, Biometaani juhatuse liige Ahto Oja, majandus- ja taristuminister Kadri Simson ja maaeluminister Tarmo Tamm.
Uue jaama avamisel olid linti lõikamas osaühingu Biometaan juhatuse liikmed Urmas Kalda (vasakult) osaühingu Mangeni PM juhataja Meelis Venno, Biometaani juhatuse liige Ahto Oja, majandus- ja taristuminister Kadri Simson ja maaeluminister Tarmo Tamm. Foto: Elmo Riig

Sakala kirjutas, et septembris avati Viljandimaal Põhja-Sakala vallas Koksveres pidulikult Siimanni biometaanijaam, millele annavad toorainet Mangeni farmi 1700 lüpsilehma. Kütust toodetakse seal lägast, silost ja sõnnikust.

 

Osaühingu Biometaan tegevjuht Ahto Oja sõnas, et ehkki tehnoloogia on uus ja seda õpitakse järjest paremini kasutama, on projektijärgne tootmisvõimsus saavutatud ning kõik toimib. Nominaalvõimsus on ettevõttel 100 000 kuupmeetrit kuus. Kogu oma toodangu müüvad nad Paide osaühingule JetGas, kes seda turustab maagaasiga segatult torustiku kaudu sealsetele tööstustele.

Kolmapäeval jõudis Eesti Gaas Viljandis esimese surugaasitankla avamiseni. Eesti Gaasi pressiesindaja Hannes Hamburg ütles, et Pärnu ühistransport on juba rohegaasile üle läinud, Tartu läheb järgmisel aastal ning Tallinn plaanib seda teha lähematel aastatel. Hamburg rääkis, et Koksvere farmide toodang läheb praegu Paidesse, aga kui sealsed mahud suurenevad, saaks Viljandi tanklasse teha sisselaskekoha, et sealsetel tarbijatel oleks võimalik kohalikku rohegaasi osta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles