Järvamaa lapsed saavad heategijatelt kingitusi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevusprojekti Inglipuu abiga jõuab jõuludeks Pärnumaa vähekindlustatud lasteni 71 kingitust.
Heategevusprojekti Inglipuu abiga jõuab jõuludeks Pärnumaa vähekindlustatud lasteni 71 kingitust. Foto: Maxima Eesti

Heategevusprojekti Inglipuu kõik Järvamaa 40 kingitust on pakitud ja jõudmas omavalitsuse sotsiaaltöötajateni, kes pakid jõuludeks vähekindlustatud lasteni toimetavad. Abivajavate perede laste unistusi aitasid heategijad täita nelja nädala jooksul.   

 

Eesti Sotsiaaltöö Assotsiatsiooni eestseisuse liige ja Põhja-Tallinna sotsiaalhoolekande osakonna juhataja Mart-Peeter Erssi sõnul on laste soovid kokku kogunud sotsiaaltöötajad, kes on nende perede oludega kõige paremini kursis. ”Näeme, et majandusel läheb hästi ja seetõttu ei oska me sageli isegi ette kujutada, et meie seas on inimesi, kes kogevad vaesust. Selleks on väga erinevaid põhjusi, miks Inglipuu laste peredel endil puudub raha kingituste ostmiseks. Näiteks oli Inglipuul väikese tüdruku soov, keda kasvatab tema vanaema. Vanaema aga saab üsna väikest pensioni ja kasvatab oma tütre last, sest tütar on puudega,” lausus Erss. ”Kinnitan seda, et lapsed, kellele heategijad kinke tegid, neid tõesti väga ootavad ja vajavad. Olen väga tänulik kõigile, kes aitasid tuua pühadetunnet abivajavate perede lasteni.”

Inglipuu projekti ajal sai igaüks täita mõne vähemate võimalustega pere lapse jõulusoovi. Kingid jõuavad kõikide lasteni veel enne pühi.

Heategevusprojekti korraldaja on Maxima Eesti. Jaeketi tegevjuhi kt Marko Põder tänab kõiki häid inimesi, kes pühade eel oma olulise panuse Inglipuu projekti andsid. “Täname südamest inimesi, kes otsustasid muuta jõulud eriliseks ka neil lastel, kelle pered elavad oludes, mis ei võimalda ise kingitusi osta. Kaheksandat aastat toimunud projekt tõestas, et  Eestimaal on väga palju suure südamega inimesi. Tänavu näitasid inimesed üles eriti kiiret reaktsiooni soovide täitmisel, nii et tuli ette sedagi, et kõigile ei jätkunudki soove täitmiseks,” ütles Põder.

Inglipuu projekti ajal sai igaüks täita mõne vähemate võimalustega pere lapse jõulusoovi. Kingid jõuavad kõikide lasteni veel enne pühi.

Inglipuu on Maxima Eesti iga-aastane jõulueelne heategevusprojekt. Tänavu ootasid 44s Maxima kaupluses üle Eesti täitmist 1330 vähekindlustatud lapse kingisoovid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles