Teede talihooldusest Järva vallas: kohevat lund olgu sadanud 10, sulalund keskmisel 6 cm

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käib lumelükkamine.
Käib lumelükkamine. Foto: Hilje Pakkanen

Järva vald moodustati endiste Albu, Ambla, Imavere, Järva-Jaani, Kareda, Koeru ja Koigi valdade ühinemisel. Teede talihooldust teostatakse sellest ca 600 kilomeetril.

 

Vald on jagatud neljaks piirkonnaks: Albu–Ambla, Järva-Jaani–Kareda, Koeru ja Imarvere–Koigi, kus igapäevast tööd korraldavad piikonnajuhid. Piirkonna talihooldustöid juhivad igapäevaselt samuti nemad, järelevalvet teostab teede spetsialist koostöös piikonnajuhiga.

Teede talihoolduspiirkondade jaotuse aluseks on võetud endiste valdade piirid, mis omakorda on loogiliselt ja logistiliselt jaotatud alampiirkondadeks asulate ja külade järgi. Kõigis Järva valla piirkondades kehtivad teede talihooldustöödele ühtsed tingimused ja nõuded vastavalt tööde tehnilisele kirjeldusele ja hankelepingule.

Talihoolduse teostamisel kehtib põhimõte, et inimesed pääseksid liikuma. Teed, mida läbivad liinibussid hommikul ja mille ääres on bussipeatused, kooli ja lasteaia juurdepääsuteed, peavad olema lumest puhastatud pool tundi enne koolpäeva algust ja ühistranspordi graafikujärgsetel kellaaegadel. Järgmisena puhastatakse külade ja külade vahelised teed, seejärel külade ühendusteed ja erateed.

Talihoolde tööd teostatakse, kui koheva lumekihi keskmine paksus on 10 cm, sulalume, lörtsi või teel oleva lobjaka paksus 6 cm. Tööde teostaja peab seda olenevalt piirkonnast tegema 10–14 tunni (rasketes oludes 14–16 tunni) jooksul peale tuisu või lumesaju lõppemist, k.a nädalavahetused ja riiklikud pühad .

Loe edasi siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles