Järva Teataja piltniku foto valiti parimate sekka

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti pressifotograafide liidu, Eesti ajalehtede liidu žürii, koostöös Canoni ja Overall Pro Shop’iga, valis ligi 700 foto seast 2018. aasta pressifoto ning parima uudis-, olemus-, spordi- ja portreefoto.

Uudisfoto kategoorias pääses nominentide hulka Dmitri Kotjuhi foto, mis tehtud eelmise aasta jaanuaris.

23. jaanuaril suri Paide linnas Viraksaare külas tulesurma hooletu suitsetaja. Lisaks hukkunule tõid päästjad tulest välja koera, kes tänu loomaarstide tegutsemisele ellu jäi.

Žürii esimees oli Eesti ajalehtede liidu liikmeslehtede esindajana Eesti Meedia uuriva ajakirjanduse juht Holger Roonemaa. Eestist on fotosid hindamas fotograaf Marko Mumm ning kunstnik ja Eesti kunstiakadeemia fotograafia osakonna professor Marge Monko. Välismaised žüriiliikmed on seekord Leedu pressifotograafide klubi president Jonas Staselis ning Peterburist pärit ning mullu World Press Photo konkursil inimeste fotolugude kategoorias kolmanda koha pälvinud vabakutseline fotograaf Tatiana Vinogradova.

Kokku laekus konkursile 644 tööd, nendest fototöid oli esitatud 552, pildifaile koos fotoseeriatega oli 644. Fotod kandideerisid neljas erinevas kategoorias.

Osalejaid on tänavu 61.

Kategooriate lõikes võitnud tööde hulgast valis žürii omakorda parima töö, mis pälvis tiitli „aasta pressifoto 2018“.

Žürii avalikustas täna nominendid. Võitjad tehakse teatavaks pressifoto näituse avamisel ja auhinnad antakse üle EALLi korraldataval pressipeol märtsi alguses.

Vaata teiste nomineeritute töid SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles