Ooperilaulja astub üles lapsepõlvelaval

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Kõrvek.
Kadri Kõrvek. Foto: Erakogu

Täna õhtul Paide muusika ja teatrimajas etenduvas rahvusooper Estonia Eesti teemalises ooperis "Pilvede värvid" teeb kaasa ka Paidest pärit ooperilaulja Kadri Kõrvek.

Tegemist on Jaan Kruusvalli samanimelisel näidendil põhineva looga, mis käsitleb eestlaste põgenemist kodumaalt Teise maailmasõja sündmuste keerises, kuid ooperi tegevus on toodud 1940. aastatest 1980. aastate lõppu.

Ooperi lavastas Roman Baskin, muusika kirjutas Rasmus Puur. Paide etenduses mängivad teiste seas Jassi Zahharov, Helen Lokuta, Janne Ševtšenko, Reigo Tamm, Juuli Lill, Raiko Raalik ja Ita Ever.

Juuli Lill pälvis rolli eest Eesti Teatri Aastapreemia muusikaauhinna 2017. aastal traagilise Maria veenva kehastamise eest.

"Pilvede värvides" lööb kaasa ka Paidest pärit ooperilaulja Kadri Kõrvek. Rahvusooperis Estonia töötav Kõrvek kiidab ooperit väga. "Tegemist on teemaga, mis eestlastele väga hinge läheb - võtke etendusele kindlasti taskurätt kaasa!", soovitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles