Keskkonnatoetused jõuavad PRIA klientideni sel aastal varem

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: Anna Maloverjan / PantherMedia / Anna Maloverjan/Scanpix

PRIA jõuab peagi lõpule Eesti maaelu arengukava 2014-2020 pindala- ja loompõhiste toetuste määramise ja maksmisega, mis moodustavad 1/3 pindala- ja loomapõhistest toetuste maksetest. „Sarnaselt eelnevatelegi aastatele ei oota PRIA määrustes toodud tähtaja saabumist, vaid eesmärk on toetusraha toimetada taotlejateni pärast nõuetekohaseid kontrolle võimalikult vara, ning seda eesmärki me ka täidame,“ ütles PRIA otsetoetuste osakonna juhataja Tanel Trell.

Keskkonnatoetused aitavad tootjatel rakendada keskkonnasõbralikke meetodeid, kohalikku toitu tootes säilitada Eesti maastikulist ja bioloogilist mitmekesisust ning kompenseerida põllumeestele keskkonnasõbraliku tootmisega seotud lisakulu.

Kokku tuleb PRIAl kinnitada 8429 otsust. Kõigi erinevat liiki toetuste kohta tuleb igale kliendile koostada eraldi otsus, sellepärast valmivad otsused meetmeti erineval ajal ning ka raha võib kliendi kontole jõuda erinevatel päevadel.

Toetuste määramise tähtajad on kehtestatud meetmete määrustes, käimasoleva perioodi kõigil meetmetel on selleks  10. veebruar. Allolevas tabelis on näha ajad, millal PRIA on alustanud väljamaksete tegemist meetmete lõikes. Andmed toetuste saajate ja toetusteks määratud summade kohta selguvad pärast kõikide otsuste kinnitamist.

Kokku tuleb PRIAl kinnitada 8429 otsust.

Soovitame klientidel oma maksete seisu vaadata e-PRIA vastava teenuse alt. Samuti näeb seal toetuse määramise otsust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles