Rahvamaja aastapäeval astub üles uus muusikakollektiiv

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide vana rahvamaja on ehitatud endise Pikaküla mõisa lammutuse materjalist. Ühtlasi on see mälestusmärk vabadussõjas langenutele. Hoone pidulik avamine oli 3. veebruaril 1929. Hilisematel aastatel ehitati välisukse ette tuulekoda. U 1930
Paide vana rahvamaja on ehitatud endise Pikaküla mõisa lammutuse materjalist. Ühtlasi on see mälestusmärk vabadussõjas langenutele. Hoone pidulik avamine oli 3. veebruaril 1929. Hilisematel aastatel ehitati välisukse ette tuulekoda. U 1930 Foto: Jaan Eelnurme

Paide vana rahvamaja tähistab pühapäeval 90. aastapäeva. Maja avati 1929. aastal kui Vabadussõja monument, raha selleks kogunes annetuste teel.

Paide linnavalitsuse avalike suhete peaspetsialist Maarit Nõmm ütles, et rahvamajana tegutses hoone kuni 1987. aastani, mil valmis praegune muusika- ja teatrimaja. Ligi 60 aasta jooksul on rahvamajas olnud lugematu arv kontserte ja tantsuõhtuid. Seal on tegutsenud August Roosileht, Juhan Zeiger ja Narva teater Paides. Praegu on hoone eraomand. Selles tegutseb sanitaartehnikakauplus ning uste ja akendega tegelev ettevõte.

3. veebruaril on kõik huvilised oodatud vana rahvamaja meenutama, eriti on teretulnud kunagised majas käijad, ringijuhid ja kõik need, kellel on majast mälestusi. Koduloolane Tiiu Saarist teeb ülevaate rahvamaja ajaloost ja Herbert Last tutvustab Narva teatri tegevust. Paide teatri näitlejad loevad katkendeid kunagistest ajalehtedest. Tiiu Saarist on koostanud aastapäevaks stendi rahvamaja ajaloost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles