Aastapreemiast kuulub osa ka Järvamaa taidlejatele

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rahvamajade ühingu suvelavastus "Mälutempel" tõi Tori aasale mitusada rahvakultuuriharrastajat.
Eesti rahvamajade ühingu suvelavastus "Mälutempel" tõi Tori aasale mitusada rahvakultuuriharrastajat. Foto: Erakogu/Tori Rahvamaja

1. veebruaril anti Balti jaama ootepaviljonis pidulikul auhinnagalal kätte Eesti kultuurkapitali aastapreemiad eelmise aasta silmapaistvamaile kultuuri- ja sporditegelastele. Kõigis kaheksas kultuurkapitali valdkonnas kuulutati välja peapreemia ja elutööpreemia laureaadid, lisaks anti kätte kujutava ja rakenduskunsti, rahvakultuuri ja audiovisuaalse sihtkapitali aastapreemiad, kokku 38 preemiat.

Rahvakultuuri sihtkapitali preemia saajate hulgas oli Eesti rahvamajade ühing, mis pälvis harrastusteatrite aastapreemia kultuuritegelaste koondamise jag lavastuse "Mälutempel" loomise eest.

Toris Pärnu jõe kaldal juulis etendunud suvelavastuses „Mälutempel“ osales ligi 300 inimest üle Eesti. Teiste  hulgas olid ka orkester Türi mängijad ühes dirigent Ants Oidekiviga. Etenduse tantsunumbrites oli osa Türi rahvatantsurühmal Väiksed Viisud, kelle juhendaja Monika Kirss mitu tantsunumbrit seadis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles