Taavi Kotka loodud tüdrukute robootikakool tuleb ka Paidesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Kotka lõi tüdrukutele kooli HK Unicorn Squad.
Taavi Kotka lõi tüdrukutele kooli HK Unicorn Squad. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Möödunud aastal käivitas Eesti endine IT-juht ja e-residentsuse programmi algataja Taavi Kotka robootikakooli, mille eesmärk on populariseerida tehnoloogiaõpet tüdrukute seas. Kevadel lööb selles kaasa ka Paide.

«Tänane seis tüdrukutega IT-s ja robootikaringides on minu silmis katastroof. Ehk siis, see on valdavalt poiste käes olev aine. Statistika ja ka teaduslikud artiklid näitavad, et kui poisid ja tüdrukud õpivad robootikat koos, siis tüdrukud võtavad passiivsema rolli ja lasevad pigem poistel klotsidega mängida ja ainult vaatlevad, mistõttu nad ei saa sellest ainest sama kogemust mis poisid,» rääkis Taavi Kotka robootikamessi Robotex reklaamivideos.

Et tüdrukud tehnoloogiale lähemale tuua, otsustas Kotka luua kooli, mis sai nimeks HK Unicorn Squad. Esialgu anti tunde vaid piiratud arvule tüdrukutele, aga algatus muutus nii populaarseks, et Kotka otsustas teha kooli kõigile kättesaadavaks ja seda tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles