Paide tuli talimängudel hõbedale

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

35. Eestimaa omavalitsuste talimängud toimusid lõppenud nädalavahetusel Lääne-Virumaal.

 

Mängude kavas oli murdmaasuusatamine, mäesuusatamine (mäesuusk ja lumelaud), juhtide võistlus, meeste ja naiste korvpall, lauatennis, male, kabe ja ujumine.

Suuremal või vähemal määral komplekteeritud võistkondadega olid mängudel väljas ka Järvamaa omavalitsused- Paide linn, Järva vald ja Türi vald.

Näiteks Paide linn oli esindatud murdmaasuusatamises, mäesuusatamises (mäesuusk ja lumelaud), juhtide võistlusel, meeste ja naiste korvpallis, kabes ja ujumine) 59 sportlasega. Selline otsus end ka õigustas, sest Paide linn, eesotsas võistkonna esindaja, Paide spordikeskuse juhatuse liige Erich Petrovitsiga tulid üldarvestuses 12. ja linnadest teisele kohale. Eespool oli vaid üldarvestuses kuuenda koha saanud Rakvere linn.

Mängude ühe põhiala- murdmaasuusatamise võitnud Järva vald oli üldarvestuses üheksas ja üle 8000 elanikuga valdadest kuues. Järva vald võistles murdmaasuusatamises, meeste korvpallis, lumelauas, lauatennises, males, kabes ja juhtide võistluses. Järva valla eest andsid oma panuse 60 sportlast. Arvesse läks murdmaasuusatamine ja viie parema spordiala kohapunktid.

Türi vald oli aga üldarvestuses 36. kohal ja suurvaldadest 20.

Tasub teada, et erinevalt naaberomavalitsustest esindasid kevadpealinna vaid korvpallurit (eelvõistlusel, kust edasi ei saanud) ja ujujad (tõid kümnekesi kolmanda koha punktid). Kõik soovijad olid oodatud kodukohta esindama, kuid koondvõistkonda välja ei pandud.

Suurvaldadest oli talimängudel esimene Rae ja väikevaldadest (alla 8000 elanikku) Alutaguse. Kokku lõi mängudel moel või teisel kaasa 50 omavalitsust. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles