Järvalanna kogub ka vanaisade lood raamatuks

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
02.12.2018. Tallinn. Pamela Maran. FOTO: ERIK TIKAN/ EESTI MEEDIA
02.12.2018. Tallinn. Pamela Maran. FOTO: ERIK TIKAN/ EESTI MEEDIA Foto: Erik Tikan

Järvamaalt pärit Pamela Maran, kes mullu andis välja ülimenukaks osutunud raamatu „Eesti vanaemade lood ja salatarkused”, plaanib nüüd üllitada raamatu kus sees ka vanaisade lood.

Selle tarbeks ootabki autor ja kirjastuse Kuldnööbike omanik vihjeid ägedate, toredate ja põneva elukäiguga vanaisade kohta.

„Kihvt, kui vanaisa oskab lisaks ka kalja vurtsutada, kalu suitsutada, sauna teha, tunneb taimi või on tal muid tarkuseid ja nippe, mida jagada ja mida ehk ühes raamatu autorigagi läbi teha,” annab ta vihje.

Võimalikud raamatukangelased peavad vastama ka kolmele tingimusele: vanaisa olgu vähemalt 75aastane (harukordsel juhul pisut noorem); ta peaks olema tõesti vanaisa ehk siis vähemalt ühe lapselapse esivanem, samuti peaks vanaisa elama oma kodus ja olema nõus pildile jääma.

Väljavalitutega võetakse ühendust aasta-pooleteise jooksul.

Vanaemade raamatu eest pälvis Pamela Maran eelmisel aastal Lääne-Virumaa aasta teo konkursil kuldseima isikuteo tiitli. Raamat oli esitatud ka Tammsaare-nimelisele kirjanduspreemiale. Samuti oli Maran esitatud Järvamaa kultuuritegija nominendiks.

Vanaisade kohta saab vihjata sellel LINGIL

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles