Paide muusika- ja teatrimajas näeb kolmikjuubelit

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aastal pälvis Järvamaa elutööpreemia Vilma Okas.
2014. aastal pälvis Järvamaa elutööpreemia Vilma Okas. Foto: Merili Nikkolo / Järva Teataja

Pühapäeval näeb ja kuuleb Paide muusika- ja teatrimajas kolmikjuubelit: Vilma Okas 85 ja tantsujuhina 65 aastat ning memmede rühm “Sinilill” 50.

Rühm “Sinilill” on ainus kollektiiv, kes praeguse maja valmimisel vanast rahvamajast üle tuli ja on jäänud. Aga see pole veel kõik. Tähelepanuväärne on see, et esimesest päevast tänaseni, seega pool sajandit, on rühma juhendanud Vilma Okas. Vilmal täitub tänavu 85 eluaastat ja 65 aastat tantsujuhina. „Sinilille“ sünnipäevakontserdil on peaesineja juubilarrühm ise.

Külalistena on laval veel lisaks rahvatantsurümad „Kabujalake“, „Kägärä“ ja „Loomisel“. Nõnda on esindatud osa rühmaliike, millistega Vilma on 65 aasta jooksul tegelenud- laste, naiste- ja segarühm.

Sinilille daame tervitavad tantsuga veel Paide muusika- ja teatrimaja balletistuudio, Paide

Hammerbecki põhikooli ja Spordiklubi Hotsport tantsijad. Loomulikult asuvad lavale ka maakonna eakate rühmad: Imaverest, Väätsalt, Järva-Jaanist ja Roosna Allikult.

Sinilille sünnipäevakontsert toimub maja suures saalis ja algab kell 12. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles