Noored muusikud osalevad Horvaatias konkursil

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees/Scanpix

13.–17. aprillil osalevad Türi muusikakooli õpilased XXIV rahvusvahelisel keel- ja puhkpillikonkursil "Daleki Akordi 2019" Horvaatia Vabariigis, Splitis ja Kaštelas.

Konkursi korraldaja on Josip Hatze nimeline Spliti muusikakool.

Võistlema lähevad Viia Ivaski flöödiklassi õpilane Kristiina Theresa Miller, Ants Oidekivi klarnetiklassi õpilane Samuel Beekmann, Helen Oti tšelloklassi õpilane Karola Lee Aasavelt ja Maris Viisma viiuliklassi õpilane Annaliisa Aren. Kontsertmeister on Siret Heinaste.

Konkursile on registreerunud 300 osalejat, sealhulgas 109 viiuldajat, 44 tšellisti, 104 puupillimängijat ja 43 vaskpillimängijat. Riikidest on esindatud Horvaatia, Bosnia ja Hertsegoviina, Sloveenia, Montenegro, Serbia, Ungari, Soome, Norra, Poola, Austria, Bulgaaria, Saksamaa, Läti ja Eesti.

Eestit esindavad lisaks Türi muusikakoolile ka Koeru muusikakooli õpetaja Ksenia Vaheri viiuliõpilased. Kontsertmeister on Maria Šnurova.

Järvalaste konkursil osalemist toetab Eesti kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles