Eesti riigi eest elu andnud politseinike mälestuseks koguneti kalmistule

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülestõusmispühade eelne vaikne nädal algas täna hommikul Sillaotsa kalmistul mälestussündmusega, milles meenutati 1994. aastal Mäo tragilistes sündmustes hukkunud politseinikke. 

Seekodne ettevõtmine oli tavapärasest erilisem- kõnet pidas politseikaplan, mängis orkester ja lasti aupauke. Kohal olid mundrikandjad Paide politseijaoskonnast ja kaugemaltki. Möödub ju aasta lõpus neist sündmustest 25 aastat. 

Olgu öeldud, et Järvamaal Mäos asuv mälestusmärk püstitati traagiliselt hukkunud Järva liikluspolitseinike Marek Lemmingu ja Argo Kivi mälestuseks, kes 15. detsembril 1994. aastal peatasid Mäos dokumentide ja koorma kontrolliks veoauto KAMAZ.

Veoauto koormaks oli eelmisel päeval Tallinnast röövitud alkohol. Koorma ülevaatuse ajal väljus veoautost Andrei Iljuhhin, kes avas politseinike pihta tule. Marek Lemming hukkus sündmuskohal ning Argo Kivi suri teel haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles