Kandideeri pärimusmuusika festivali vabatahtlikuks

Merit Männi
Copy
Viljandi pärimusmuusika festival, rahvakeeli folk.
Viljandi pärimusmuusika festival, rahvakeeli folk. Foto: Elmo Riig / Sakala
  • Vabatahtlikke otsib festival perioodiks 24.-29. juuli

Alates kolmapäevast saab kandideerida Viljandi pärimusmuusika festivali vabatahtlikuks. 25.-28. juulini toimuv 27. Viljandi pärimusmuusika festival ootab vabatahtlikuks kandideerima kõiki vähemalt 18aastasi huvilisi, kes tahavad kaasa aidata Põhja- ja Baltimaade ühe suurima muusikafestivali teokssaamisele.

Vabatahtlikke otsitakse erinevatesse valdkondadesse, alates piletimüügist, ehitustiimist ja lõpetades erinevate ametitega, mis vastutavad festivali ladusa toimimise eest nii laval kui lava taga.

"Vabatahtlikud on asendamatu osa Viljandi pärimusmuusika festivali meeskonnast, ilma kelleta ei saaks see sündmus lihtsalt toimuda," ütleb festivali pealik Ando Kiviberg. "Igal aastal panustab sel viisil pärimuskultuuri kestmisse vabatahtlikult oma aega ja energiat rohkem kui 200 inimest, kellele me oleme selle eest südamest väga tänulikud."

Põhjuseid, miks sellel suursündmusel vabatahtlikuna kaasa lüüa, on festivali vabatahtlike pealiku Silja Liivamägi sõnul mitu. "Esiteks on see suurepärane võimalus saada osa sellise suvise suurürituse melust ja köögipoolest. Teiseks saab end nii panna proovile valdkondades, millega igapäevaselt kokku ei puututa ning kolmandaks on see ka koht, kust leida uusi toredaid sõpru ja tuttavaid," ütles festivali Liivamägi. "Paljude meie vabatahtlike sõnul on see nende jaoks üks suve tipphetki."

Esiteks on see suurepärane võimalus saada osa sellise suvise suurürituse melust ja köögipoolest. Teiseks saab end nii panna proovile valdkondades, millega igapäevaselt kokku ei puututa

Kuna Viljandi pärimusmuusika festival paneb sel aastal senisest rohkem rõhku kestlikkusele, siis otsitakse Liivamägi sõnul vabatahtlikke lisaks traditsioonilistele valdkondadele ka nii-öelda rohesaadikuteks. "Need on inimesed, kes aitavad festivalil kaasa keskkonnahoiuga seotud tegevustele, näiteks aitavad juhendada festivalikülastajaid jäätmesorteerimisjaamade juures," lisas Liivamägi.

Vabatahtlikke otsib festival perioodiks 24.-29. juuli, mõned meeskonnad leiavad rakendust kogu festivalinädala jooksul, 22.-29. juulini. Festivali vabatahtlikuks saab kandideerida, täites ankeedi festivali kodulehel. Hiljemalt juuni lõpus saavad vabatahtlikud vastuse, kas nad on meeskonda arvatud. Juuli esimeses pooles toimub valitutele infopäev. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles