Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* E-Piim tahtis alustada Paidesse piimatööstuse rajamist aprillis, kuid kopad pole Mündi tee ääres veel tööle asunud, sest ettevõtte teele on veerenud ootamatusi. Siiski on lootust, et veel aasta lõpul näeb tulevasel tehase alal juba silmanähtavaid muutusi.
 
* Kirna mõisa peremees Reimo Lilienthal tahab välja vahetada kõik hoone laetalad, mis on oma aja ära elanud. Järjekordse väljaminekuga arvestanud, sai Lilienthal hoopis meeldiva üllatuse osaliseks, kui üks metsaettevõte teatas, et on nõus taladeks minevad palgid mõisale annetama ja ka kohale tooma.
 
* Viimaste aastate üks ohtlikemaid kuritegusid leidis aset 2017. aasta 1. jaanuari öösel, kui Türi Kanarbiku baari juurde saabus toona 25aastane Mikk Merisalu, kes ägestus peolt äraajamise peale niipalju, et tuli mõni hetk hiljem peopaika ja hakkas valimatult tulistama. Selle juhtumi peale algas 2017. aasta novembris koguni kaks kohtuprotsessi. Ühes süüdistati Merisalu avaliku korra raskes rikkumises. Teises protsessis oli Merisalu kannatanu ja Tõnut süüdistati hädakaitsepiiride ületamises. Kui Merisalul oli juba aasta aega tagasi selge, et baari ees püssi paugutamine, teda trellide taha ei vii, siis sama mehe ründe peatanud Tõnu üle jätkus kohtupidamine kuni üleeilseni ja mees pidi arvestama sellega, et süüdimõistmise korral võib teda ähvardada kuni 12aastane vangistus.
 
* Koos soojade ilmadega muutuvad puud-põõsad ja muruplatsid õues järjest rohelisemaks. Ka saab kevade edenedes nii Paides kui Türil linnapilt rohkem värvi juurde, sest kätte on jõudnud lilleistutusaeg. Just alanud nädalal jõudsid mõlemasse linna kohale tellitud lilleistikud ning lähipäevil võivad linlased juba märgata, et hilissügisel tühjaks jäänud amplid, istutuskastid ja peenrad on jälle õiteilu täis.
 
* Täpselt nii, nagu algas suusakaksikute Kaidy ja Keidy Kaasiku (17) hooaeg Veskisillal meedia esindajate ja toetajatega kohtudes, sai tänavune hooaeg ka läbi. Taas tulid nad Türi-Allikule ja andsid tehtust aru.
 
* Eelmisel nädalal Ameerikast Marylandi osariigist Paide sõpruslinnast Westminsterist tagasi tulnud Hammerbecki põhikooli rahvatantsijad olid üllatunud ameeriklaste osavõtlikkusest ning huvist meie maa ja kultuuri vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles