Logistikud valmistusid Paides õppuseks Kevadtorm

Kuido Saarpuu
Copy
Logistikapataljon Paides
Logistikapataljon Paides Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eile lõppes kaks nädalat kestnud õppus Terasdraakon, mille käigus õpiti kuidas tagada jätkusuutlik lahinguvõime kõikidele varustatavatele üksustele üle Eesti.

„Terasdraakon oli sõjaväelogistikute ja 1. jalaväebrigaadi ühine õppus, mis näitas meile meie valmisolekut teostada taktikalist logistikat tänase isikkoosseisu ja tehniliste vahenditega ning see tõestas, et oleme Kevadtormiks valmis,“ ütles logistikapataljoni ülem kolonelleitnant Argo Reidla.

Õppuse käigus mängisid sõdurid läbi erinevad võimalusi, kuidas transportida lahingüksustele tarvilikke varusid ja vajadusel neid ka ette ladustada, kuidas luua julgestatud jaotuspunkte maastikul ning kuidas tagada seeläbi jätkusuutlik lahinguvõime kõikidele varustatavatele üksustele üle Eesti.

Logistikapataljon on kaitseväe toetuse väejuhatuse allüksus, mille peamisteks ülesanneteks on kaitseväe väe- ja struktuuriüksustele logistilise toetuse osutamine, kaitseväe logistilise erialaväljaõppe tagamine ning logistiliste ülesannetega sõjaaja reservüksuste ettevalmistamine. Logistikapataljon asub Ämari lennubaasi territooriumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles