Endine Järva maavanem Alo Aasma õpetas Paide jürilaada külastajatele leivaküpsetamist. Huvilised said Aasma õpetussõnade järgi leiba valmistada Südamesahvri leivaküpsetamise õpitoas.
Endine maavanem õpetas Paides leiba küpsetama
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasma näol on tegu mitmekordse Paide jüripäeva koduleivakonkursi võitjaga. Erandiks polnud ka käesolev aasta. Maitsvaima leiva tiitli napsas just Aasma koos enda abikaasa Epuga.
Veel enne võidu väljakuulutamist jagas ta oma leivaküpsetusnippe lahkelt ka teistele. Aasmal oli kaasas juuretis, mille ta kohaletulnute vahel ära jagas. Seejärel läks juba leivataigna valmistamiseks.
Aasma seletas naljatades, et leivategemise juures on neli kõige hullemat asja: sooja leiva lõikamine, leivateo järel ärakuivanud nõude pesemine, taina maitsmine (sest see on hapu) ja see, kui unustad enne leiva ahjupanekut juuretise võtmata.